纯中医

秉持纯正 辨证论治 敬畏生命 呵护健康 不纳广告 婉拒赞助

[西式烘焙] Cheesecake

蒙城郎中 发表于 2018-8-1 18:48
让你女儿给个CHEESE CAKE.的配方和制作流程。我也学学,然后在孩子面前显摆下。先谢谢能干的小朋友!{:20_ ...

总算等到磨叽小姐姐给小妹妹的方子了。
这是原方子https://www.tasteofhome.com/reci ... y-swirl-cheesecake/

小姐姐特意将方子修改成自己做的比例,减少了原配方中的糖。

Ingredients

Blueberry Swirl:

1 cup fresh blueberries

1/4 cup sugar

1 tablespoon lemon juice

2 teaspoons cornstarch

1 tablespoon cold water

Crust:

1 cup graham crackers

4 tablespoons melted butter

Filling:

3 packages (8 ounces each) cream cheese, softened

1/2 cup sugar

1 cup sour cream

2 tablespoons all-purpose flour

2 teaspoons vanilla extract

4 large eggs, lightly beaten

Directions

In a small saucepan, combine the blueberries, sugar and lemon juice. Cook and stir over medium heat for 5 minutes or until the berries are softened. Combine cornstarch and water until smooth; stir into the blueberry mixture. Bring to a boil; cook and stir for 2 minutes or until thickened. Remove from the heat; cool to room temperature. Strain the mixture to remove the excess blueberry. Set aside.

For crust, in a blender, combine the graham crackers and melted butter. Press onto the bottom of a greased 9-inch cake pan.

In a large bowl, beat cream cheese and sugar until smooth. Beat in the sour cream, flour and vanilla. Add eggs; beat on low speed just until combined. Pour filling over crust.

Drizzle with blueberry mixture; cut through batter with a knife to swirl.

Put the pan onto a baking sheet with about 1 inch of water. Bake at 350° for 40-45 minutes or until center is almost set. Cool on a wire rack for 10 minutes. Carefully run a knife around the edge of pan to loosen; cool 1 hour longer. Refrigerate.

Day801 发表于 2018-8-3 08:33
好爸爸,手工点赞!
我觉得你家小朋友应该会喜欢吃日式的之士蛋糕。这种蛋糕味道口 ...

这个对我来说难度太大,麻烦。
这种高难度的活归我女儿,我负责干掉。嘻嘻
这是2月前她第一次做的,没有装饰,9个鸡蛋做了2个蛋糕,放烤箱位置太高,所以最下面一点没有很松软。
这周儿子过生日,制定要姐姐做。

谢谢小姐姐!哈哈,哪天有空来做一做。
赞!
引出玉来了 太赞了

第二张图里是一个空心模一个实心模做的两个吗?
喜欢cheese cake.
健健康康 发表于 2018-8-3 19:51
这是2月前她第一次做的,没有 ...

赞小姐姐巧手! 

强烈羡慕巧手女儿她娘!    坐等享受女儿制作的美食!
Sunny 发表于 2018-8-3 20:52
引出玉来了  太赞了

第二张图里是一个空心模一个实心模做的两个吗? ...

谢谢。对,我说错了12个鸡蛋本来她想做9寸的,

后来改成一个6寸实心,一个7寸空心。

这种千万不能用不粘的磨具
Day801 发表于 2018-8-4 11:58
赞小姐姐巧手! 

强烈羡慕巧手女儿她娘!    坐等享受女儿制作的美食!{:11_48 ...

谢谢!
一看天妹妹就是高手。
她第一做,虽然不完美,我还是边吃边赞扬。
知道了,cheese蛋糕里的cheese是cream cheese。

小姐姐手艺真不错

你真是太有福气了,高难度的活归女儿,小姑娘心灵手巧,做的真好!
小姐姐手真巧。
女儿这么能干,妈妈好有成就感。
有个小姐姐,妈妈很幸福啊!
又一个巧手妹妹!好能干!

有才能干的姐姐!弟弟好有福哦。